یکی از چندین مدل توری‌های کاربردی که به دلیل داشتن مقاومت و ماندگاری بالای آن از آن به نیکی یاد می‌کنند، توری سرندی است. توری سرندی در لغت به معنای توری سخت است و دقیقاً این اسم برازنده این محصول است؛ چراکه توری‌های سرندی از مقاومت بسیار بالایی در قیاس با دیگر توری‌ها برخوردار هستند.

توری سرندی به دلیل همین ویژگی مستحکم بودن، کاربردهای بسیار وسیعی در صنایع ساخت‌وساز و کشاورزی دارد. توری سرندی فعالیت و کاربردی مشابه با سرند دارد، بله دقیقاً همان سرندی که دیدید و بسیاری از افراد با آن کارکرده‌اند!

توری‌های سرندی را با ورق‌هایی از جنس گالوانیزه تهیه می‌کنند، این محصول برای غربالگری ناخالصی مواد و جداسازی ذرات ناهمسان مورداستفاده قرار می‌گیرد. بیشترین کاربرد این محصول در صنعت ساخت‌وساز و فعالیت‌های عمرانی است.

توری‌های سرندی علاوه بر غربال، ویژگی‌ها و مزایای دیگری هم دارند، اگر قصد خرید این محصول را دارید و آشناییت زیادی با آن ندارید، با ما همراه باشید تا کاربردها و مزایای توری سرندی را باهم مرور کنیم.

توری سرندی چیست؟

توری‌های سرندی از یک ورق مشبک طراحی می‌شوند که دارای تعداد زیادی مفتول‌های بافته شده است، این مفتول‌ها در فاصله‌هایی معین از هم به یکدیگر جوش داده شده‌اند.

فاصله‌هایی که بین جوش‌ها وجود دارد و معمولاً شکل هندسی مربع و دایره دارند، چشمه نام‌گذاری شده‌اند که تا حدودی قطر و تعداد آنها می‌تواند بر روی قیمت نهایی محصول اثرگذار باشد. درواقع هرچقدر این چشمه‌ها بزرگ‌تر باشند کاربرد توری‌های سرندی نیز تغییر خواهد کرد و بیشتر مناسب جداسازی مواد و ذرات بزرگ‌تر خواهد بود.

توری‌های سرندی با چشمه‌های ریزتر برای جداسازی ماسه و شن استفاده می‌شود و از توری‌های سرندی با چشمه‌های بزرگ نیز برای جداسازی سنگ‌های معدنی درشت بهره گرفته می‌شود.

وجود این چشمه‌ها در توری سرندی باعث ایجاد انعطاف‌پذیری بالایی در محصول می‌شود، در بسیاری از توری‌های سرندی بافت مفتول‌ها به یکدیگر حالت موج داری دارد که این موج به نحوی استحکام مفتول‌ها را بالاتر می‌برد و مانع از ثابت ماندن فشار در یک قسمت توری می‌شود.

دلیل اینکه مفتول‌ها را در توری سرندی به یکدیگر جوش می‌دهند حفظ استحکام و مقاومت اولیه چشمه‌های توری است. این چشمه‌ها نه‌تنها در توری سرندی بلکه در توری حصاری هم بسیار حائز اهمیت هستند و بر روی قیمت محصول تأثیر مستقیم دارند.

توری سرندی یکی از کاربردی‌ترین ابزار در صنایع ساخت‌وساز و کشاورزی است، این محصول یک گزینه عالی جهت فیلتراسیون و جداسازی مواد صنعتی و معدنی محسوب می‌شود. توری‌های سرندی با مفتول‌هایی در ضخامت‌های مختلف طراحی می‌شوند و علاوه بر اینکه ضخامت قطرهای مفتول این محصول متغیر است، چشمه‌های توری سرندی هم در ابعاد مختلف و به اشکال مختلف طراحی می‌شوند که هرکدام مناسب برای یک کار هستند.

انواع توری سرندی

توری سرندی

توری‌های سرندی علاوه بر اینکه در سایزها و اندازه‌های مختلف ساخته می‌شد، دارای متریال و جنس‌های متنوعی هم بود، این محصول را با استفاده از مفتول‌های سیاه یا همان گالوانیزه گرم می‌سازند که مقاومت نسبتاً خوبی را در قیاس با سایر توری‌های سرندی دارد.

انواع توری سرندی

توری‌های سرندی را با متریال‌های دیگری همچون مس، استنلس‌استیل، آلومینیوم و حتی برنج هم می‌سازند؛ اما پرفروش‌ترین و پرمتقاضی‌ترین مدل توری سرندی همین گالوانیزه گرم است. البته لازم به ذکر است که توری‌های سرندی فولادی و مسی نیز در این چند سال اخیر بسیار موردتوجه صنعت‌های گوناگون نظیر ساخت‌وساز قرار گرفته‌اند.

یکی دیگر از توری های سرندی که به آن توجه ویژه‌ای می‌شود، توری سرندی پلاستیکی است. توری سرندی پلاستیکی از مواد درجه یک پلاستیکی پی‌وی‌سی و نایلون ساخته می‌شود و ماندگاری و مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد و مناسب محیط‌های اسیدی است. بیایید تا با انواع توری های سرندی بیشتر آشنا بشویم:

  1. توری سرندی آهنی: توری‌های آهنی یکی از محبوب‌ترین و پرمصرف‌ترین توری‌های سرندی موجود در بازار هستند که به دلیل قیمت مناسب و اقتصادی که دارند همواره موردتوجه مشتری و کارفرمایان قرار می‌گیرند. این توری‌های سرندی آهنی بیشترین استفاده را در صنعت ساخت‌وساز دارند.
  2. توری سرندی گالوانیزه: توری‌های سرندی گالوانیزه به دلیل مقاومت و ماندگاری بالایی که دارند جزو پرمتقاضی‌ترین توری‌های سرندی هستند که از جنس گالوانیزه گرم ساخته می‌شوند. این محصول معمولاً در قطرهای 8 تا 15 میلیمتر طراحی می‌شود و به دلیل همین ضخامت پایین قیمت مناسب تری را نسبت به سایر توری‌های سرندی دارد.
  3. توری سرندی فولادی: توری سرندی فولادی به دلیل آلیاژ سفت و سختی که دارد، جزو مسنجم ترین توری‌های سرندی بشمار می‌رود که قیمت نسبتاً بالاتری را در قیاس با انواع دیگر توری‌های سرندی دارد. بیشترین استفاده از این نوع توری سرندی در طراحی و ساخت پانل‌های چندی بعدی است.
  4. توری سرندی پی‌وی‌سی (PVC): یکی از روش‌های مقرون‌به‌صرفه برای جلوگیری از آسیب‌دیدن توری‌های سرندی از خوردگی، استفاده از یک روکش پلاستیکی است. با استفاده از محافظ‌های پلاستیکی که بر روی مفتول توری‌های سرندی کشیده می‌شود، می‌توانید توری‌های سرندی را از آسیب‌های بزرگ درامان نگه دارید.
  5. توری سرندی آلومینیومی: توری‌های سرندی آلومینیومی کاربرد بسیار زیادی در صنعت غذا و داروسازی دارند. مقاومت و استحکام این نوع توری بسیار بالا است؛ اما ضخامت بسیار کمی از این محصول در وزن‌های پایین مورداستفاده قرار می‌گیرند.
  6. توری غربالگری مسی: این توری سرندی را با استفاده از فلز برنج درصد بالا طراحی می‌کنند که خاصیت انتقال حرارت بسیار بالایی دارد. این نوع توری را می‌توانید در ساخت انواع باربیکیو و منقل‌های بزرگ به‌وفور ببینید.

کاربردهای توری سرندی

توری‌های سرندی از گذشته تا به امروز در صنایع مختلف مورداستفاده قرار گرفته اند و همچنان هم جزو ابزارها و محصولات پر فروش در زمینه ساخت‌وساز و کشاورزی محسوب می‌شوند. در ادامه چند مورد از اصلی‌ترین کاربردهای توری سرندی را باهم مرور خواهیم کرد.

  • صنعت ساخت‌وساز: در یک دهه گذشته استفاده از توری سرندی در صنایع ساختمان‌سازی و فعالیت‌های عمرانی (سدسازی و ساخت راه‌آهن) بسیار گسترش‌یافته است. توری سرندی برای مقاومت بیشتر سازه‌های بتنی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد و در لابه‌لای ساختار سازه‌ها قرار می‌گیرد تا باعث استحکام بیشتر آنها شود.
  • حصارکشی: حصارکشی با استفاده از توری‌های سرندی یکی از روش‌های مناسب و کم‌هزینه برای تأمین امنیت محیط‌های باز و بزرگ است. از توری‌های سرندی بجای توری‌های حصاری نیز استفاده می‌کنند.
  • غربالگری: اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربرد توری سرندی استفاده به‌عنوان دستگاه غربالگر دستی است. با استفاده از این توری سرندی می‌توان می‌توانید مواد معدنی ریزودرشت را از یکدیگر تفکیک کنید و یا محصولات کشاورزی را با این محصول الک کنید.
  • دکوراسیون و تزیین: یکی از کاربردهای بسیار جالب و حائز اهمیت این محصول استفاده در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها است. توری سرندی را می‌توان در ساخت قفسه‌های کشویی، قفس حیوانات، باکس برای گیاهان و فعالیت‌هایی ازاین‌قبیل مورداستفاده قرار داد.
  • استفاده به‌عنوان محافظ: توری‌های سرندی همان‌طور که در صنایع مختلف کاربرد ابزاری دارند، در تأمین امنیت محیط و فضاهای باز نیز نقش بسزایی دارند. این محصول را برای حصارکشی در مناطق مختلفی نظیر فرودگاه، ورزشگاه‌ها، محیط‌های نظامی و آموزشی استفاده می‌کنند.